You, the petitioner
Kinderen voor petitie

Luister wel naar 3,5 miljoen kinderen; stel een kinderminister aan

87 signatures

Op dit moment zijn er 3,5 miljoen kinderen in Nederland wiens belangen niet op politiek niveau naar behoren behartigd worden. Wij pleiten er voor dat er bij de volgende verkiezingen een kinderminister aangesteld wordt die de kinderrechten van de kinderen t/m 18 jaar wel naar behoren gaat behartigen.

Petition

We

als bezorgde ouders, docenten, zorgverleners en professionele dienstverleners.

 

observe

dat ondanks het in 1995 door Nederland ondertekende kinderrechtenverdrag de kinderrechten op dit moment nog altijd niet binnen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn ingevoerd, waardoor kinderen tijdens hun schoolloopbaan niet of niet tijdig worden gehoord op het gebied van hun welzijn, gezondheid, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling.

 

and request

dan ook aan de (in)formateur er bij alle politieke partijen met klem op aan te dringen dat deze groep van 3,5 miljoen kinderen nu tijdens de nieuwe kabinetsformatie wel gehoord zullen worden door de definitieve invoering van een kinderminister die de gerechtvaardigde belangen van deze grote doelgroep wel naar behoren zal gaan behartigen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
(in)formateur 
Petition desk:
Closing date:
2021-05-12 
Lead petitioner:
Paul Heinerman 
Organisation:
New School Center 
Website:

History

Signatures